Teški problemi, laka rešenja

Slika proizvoda na frontendu razlikuje se od one u Magento admin panelu

Često se dešava da neki jednostavan problem oduzima previše vremena. Jer kada kažemo "problem", očekujemo veliki problem, i već se pripremamo za veliki napor u njegovom rešavanju. Ali kao i u svemu ostalom, smisao i lepota su u jednostavnosti. Kada rešavamo takav zadatak, neophodno je početi od osnova. Ako pronađemo rešenje tamo, olakšanje, ako ne, barem smo postavili dobar temelj za nastavak rešenja. Kao u primeru ispod.

Problem:

Nakon što ste promenili sliku proizvoda u Magento admin panelu (Catalog-> Products-> Product-> Images And Videos) i sačuvali promene, naišli ste na problem jer promena koju ste napravili nije bila vidljiva na stranici proizvoda i stranici kategorija vaše online prodavnice.

Pokrenuli ste komandu php bin/magento cache:flush, pokušali ste da otvorite online prodavnicu u inkognito prozoru, ali slika proizvoda na frontendu ostala je nepromenjena. Verovatno se desilo da ste u Magento admin panelu otpremili sliku sa istim imenom kao slika koju ste želeli da zamenite (možete proveriti tako što ćete u inspect elementu uporediti sliku u admin panelu i onu vidljivu na frontendu), pa je Magento zapamtio staru sliku koja je bila korišćena.

Rešenje zadatka

Rešenje ovog problema bilo je veoma jednostavno. Sliku je trebalo preimenovati i ponovo otpremiti. Ako niste imali novu sliku lokalno, trebalo je da je preuzmete, preimenujete i učitate.